BARD vs ChatGPT​

Lees het nu in onderstaande bericht.

Google BARD vs ChatGPT

 

Op 6 februari 2023 maakte Google bekend dat ze een nieuwe chatbot genaamd “Bard” zullen lanceren en deze zullen integreren in Google Search. Dit is het antwoord van Google op de chatbot “ChatGPT” van Microsoft, die binnenkort in Bing zal worden geïntegreerd. Bard is ontworpen om zoekvragen direct in Google te kunnen beantwoorden, zonder door te verwijzen naar externe websites.

Maar wat betekent dit voor de SEO van jouw website? En wat zijn de gevolgen van deze nieuwe ontwikkeling voor online marketeers?

Ten eerste zal het gebruik van Bard resulteren in minder SEO-verkeer voor websites. Aangezien Bard direct antwoord geeft op vragen, zullen mensen minder snel geneigd zijn om door te klikken naar een website om meer informatie te zoeken. Dit betekent dat websites zich zullen moeten richten op andere SEO-technieken om hun verkeer te behouden en te verhogen.

Een andere belangrijke overweging is dat content rondom eenvoudige vragen (zoals “wat is”, “hoe werkt”, etc.) minder SEO-verkeer zal genereren, omdat Bard deze vragen binnen Google beantwoordt. Daarom moeten marketeers hun focus verleggen naar diepgaandere en uitgebreidere content die niet gemakkelijk door Bard kan worden beantwoord.

BARD vs ChatGPT​

Het is belangrijk om te vermelden dat de komst van Bard ook nieuwe kansen biedt voor marketeers. Aangezien meer mensen binnen Google blijven, biedt dit meer kansen om advertenties te tonen. Het is echter nog onduidelijk hoe Bard advertenties zal beïnvloeden en welke impact dit zal hebben op betaalde Google Ads (SEA).

Al met al moeten marketeers hun SEO-strategie herzien na de introductie van Bard. Ze moeten ervoor zorgen dat hun content uniek en van hoge kwaliteit is, en dat ze zich richten op andere SEO-technieken, zoals lokale SEO en linkbuilding. Het is belangrijk om niet te afhankelijk te zijn van eenvoudige vragen, maar om content te maken die echt toegevoegde waarde biedt voor de gebruiker.

Tot slot is het nog onduidelijk wanneer Bard precies zal worden uitgerold in Nederland en hoe groot het effect op SEO-verkeer zal zijn. Toch is het verstandig om voorbereid te zijn op deze ontwikkeling en om te blijven experimenteren met verschillende SEO-technieken om het verkeer naar je website te behouden en te verhogen.